Антимонопольники взялися за Херсонський морпорт

Четвер, 5 листопада 2009, 09:31

Антимонопольний комітет (АМКУ) порушив справу відносно компаній "ЛУКОЙЛ-Україна", "Нафтотранссервіс" і "Плай" за ознаками антиконкурентних дій.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу херсонського обласного відділення АМКУ.

"Комітет встановив, що ці компанії узгодили свої дії під час проведення державним підприємством "Херсонський морський торговельний порт" тендеру на закупівлі дизельного палива для плавзасобів і наземного транспорту", - йдеться у повідомленні.

Як заявила прес-секретар херсонського обласного відділення АМКУ Любов Мазур, в комітеті підозрюють, що у цих трьох компаній може бути спільний власник. Вона не уточнила, про кого ідеться, і відмовилася від більш докладних коментарів.

Начальник Херсонського морського торгового порту Андрій Єгоров запевнив, що йому нічого не відомо про рішення місцевого відділення АМКУ.

"Я не просив їх проводити таке розслідування. Сьогодні я несподівано дізнався про це з оголошення в інтернеті. Я не розумію, навіщо це потрібно", - сказав він.

У прес-службі ВАТ "ЛУКОЙЛ" підкреслили, що компанія діяла в рамках законодавства і нічого не порушувала: "Дві інші компанії, природно, ніякого відношення до нас не мають".

Як відомо, АМКУ не вперше розслідує діяльність нафтотрейдерів.

Про масові перевірки всіх трейдерів комітет оголошував в травні та жовтні. Востаннє - після заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що ринок нафтопродуктів монополізований переробниками.