На майно "Чорноморського морського пароплавства" накладено арешт

Понеділок, 23 листопада 2009, 15:38

Правоохоронці викрили протиправну діяльність посадових осіб державної судноплавної компанії "Чорноморське морське пароплавство" (ЧМП), які здійснили незаконне відчуження майна компанії на суму більше 400 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на департамент зі зв'язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС.

Згідно з повідомленням, Чорноморська транспортна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 365 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Проведено першочергові слідчі дії. На майно ДСК ЧМП накладено арешт.

За інформацією департаменту МВС, ще в 2003 році рішенням Господарського суду Одеської області було відкрито провадження про банкрутство ЧМП, а в лютому 2006 року за рішенням кредиторів компанії почалася процедура санації.

Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що особи, використовуючи реквізити підприємств з ознаками фіктивності та порушуючи план санації ЧМП, без проведення відкритих торгів, узгодження з комітетом кредиторів та Міністерством транспорту і зв'язку, виготовили незаконні інвестиційні договори з ЧМП.

За цими договорами фіктивні фірми взяли на себе частину боргових зобов'язань компанії на суму понад 30 млн. гривень. У результаті цього вони отримали право власності на нерухоме майно ЧМП.

Серед об'єктів, які були незаконно передані, Міжрейсова база моряків площею понад 13 га, адміністративна будівля в Одесі площею 5 тис. кв. м, "Чорноморський яхт-клуб", пансіонат ветеранів флоту та інші.

"Ринкова вартість цих об'єктів за станом на 2006 рік становила майже 400 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

ДСК "Чорноморське морське пароплавство" за часів СРСР мала у своєму розпорядженні флотом у 400 суден. У 1990 роки більшість кораблів були передані офшорним компаніям або продані на аукціонах за борги.