Міноборони віддало частоти під "третє покоління" зв’язку

Понеділок, 23 листопада 2009, 09:32

Міністерство оборони 20 листопада підписало наказ про передачу частот, на яких нині працює обладнання відомства, Національної комісії регулювання зв'язку.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на члена НКРЗ Анатолія Тичинського.

За його словами, тепер регулятор зможе в раніше озвучений термін - 27 листопада - провести тендер з продажу ліцензії на зв'язок третього покоління.

Відповідно до підписаного 18 жовтня порядку проведення конверсії, оборонне відомство повинно було звільнити до 20 жовтня смугу частот шириною 25 МГц.

Після цього компанія "Астеліт" (ТМ life:)) відкликала з Київського господарського суду позов з вимогою заборонити НКРЗ проводити конкурс з продажу ліцензії 3G до проведення конверсії.

Незважаючи на те, що всі перешкоди для проведення тендеру подолані, жодна з трьох компаній, які подали заявки на участь у конкурсі, до цього часу не перерахувала комісії грошову гарантію.

"МТС-Україна", "Київстар" та "Астеліт", відповідно до умов конкурсу, мають до 23 листопада перерахувати на рахунок НКРЗ 40 млн. гривень в якості тендерного забезпечення.

"У світлі останніх рішень, які ставили під сумнів питання проведення тендера, рішення про оплату тенедерной гарантії нашим керівництвом поки що не прийнято. Не виключено, що воно з'явиться в останній момент", - повідомив менеджер зі зв'язків зі ЗМІ компанії" Київстар "Сергій Товстенко-Забєлін.

За словами менеджера відділу зовнішніх зв'язків компанії "Астеліт" Надії Лубніної, оператор планує ухвалити остаточне рішення у понеділок.

Як повідомлялося, 27 листопада НКРЗ має намір виставити на відкриті торги першу з чотирьох ліцензій на зв'язок третього покоління. Стартова ціна кожної з них становить 400 млн. гривень.

При цьому регулятор сподівається виручити за них близько 2 млрд. гривень.

Конкурс з продажу другої ліцензії імовірно відбудеться через 3-4 місяці.

На сьогодні єдиною ліцензією на зв'язок 3G у стандарті UMTS володіє держоператор "Укртелеком".