Уряд переніс підвищення цін на енергоносії на три роки

Четвер, 19 листопада 2009, 19:40

Кабінет міністрів переніс термін виконання програми з переведення цін на енергоносії для населення до економічно обгрунтованого рівня з 2009 року на 2012 рік.

Перенесення термінів закріплено урядовим розпорядженням від 18 листопада 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Цим документом вносяться коректування до затвердженого Кабміном комплексного плану заходів із забезпечення фінансової стабілізації підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Раніше Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) спільно з міністерствами економіки, фінансів, праці та соціальної політики було доручено розробити і прийняти протягом 2007-2009 років постанову про поетапне переведення цін на енергоносії до рівня, що відповідає обгрунтованим витратам на їх виробництво, передачу та поставку.

Уряд також переніс кінцевий термін розробки та впровадження програми довгострокової тарифної та цінової політики в нафтогазовому комплексі, яка повинна була бути затверджена постановою Кабміну, на 2011 рік.

Крім того, на 2010-2011 роки перенесені кінцеві терміни впровадження стандартів якості надання послуг з постачання електроенергії і природного газу.

Кабмін також переніс на більш пізні терміни ще ряд ініціатив, які мають забезпечити фінансову стабілізацію підприємств паливно-енергетичного комплексу.