Порошенко: альтернативи МВФ для Украіни немає

Вівторок, 17 листопада 2009, 13:29

Українська сторона отримала від європейської чіткі гарантії, що за умови продовження співпраці Києва з МВФ рішення Європейської комісії (ЄК) з виділення макрофінансової допомоги буде прийняте.

Про це заявив міністр закордонних справ України Петро Порошенко журналістам у Брюсселі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми обговорили питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, питання зацікавленості Європейського Союзу в продовженні такої співпраці ..., і отримали чіткі гарантії того, що за умови продовження цієї співпраці рішення Європейської комісії щодо макрофінансової допомоги буде прийняте", - відзначив Порошенко.

На питання, чи намагався він під час минулих зустрічей переконати європейську сторону не пов'язувати виділення макроекономічної допомоги з продовженням виконання програми МВФ, Порошенко сказав: "Не намагався, тому що не вважаю це за потрібне. Я абсолютно переконаний, що Україна повинна продовжувати співпрацю з МВФ. Переконаний в тому, що альтернативи цьому не існує, переконаний в тому, що Україна найближчим часом відновить співпрацю з МВФ ".

Глава МЗС України також підкреслив, що гроші європейських платників податків "не можуть бути спрямовані на проїдання".

За його словами, такі кошти слід спрямовувати на проведення реформ, які необхідні Україні.

"16 з гаком мільярдів кредиту МВФ, 610 мільйонів євро макрофінансової допомоги - це ті гроші, за рахунок яких Україна зможе провести необхідні реформи, які посилять її економічну міць. Це програма в українських інтересах", - заявив міністр.