Новінський хоче зайнятися рітейлом

Понеділок, 16 листопада 2009, 12:15

"Смарт-холдинг" знаходиться в процесі переговорів з акціонерами групи компаній "Амстор" про придбання пакета акцій, розмір якого поки не розголошується.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу холдингу.

Згідно з повідомленням, у разі укладення угоди "Амстор" стане першим активом "Смарт-холдингу" у сфері роздрібної торгівлі.

Холдинг планує використовувати вже досягнуті позиції в бізнесі для подальшого розвитку цього напрямку.

"Ми вважаємо рітейл перспективним бізнесом. Сектор продуктового роздробу - одна з найбільш динамічних і привабливих для інвестицій. За останні півроку ми провели переговори з власниками всіх найбільших роздрібних мереж в Україні і зараз розглядаємо можливість покупки торгової мережі "Амстор", - наведені в прес-релізі слова генерального директора "Смарт-холдингу" Олексія Пертіна.

"Смарт-холдинг" планує після завершення угоди розширити присутність мережі "Амстор" і вивести її в нові для неї регіони України, в тому числі Київ, Одесу, Дніпропетровськ і Львів.

Відповідно до прес-релізу, операція з придбання пакета акцій групи "Амстор" відбудеться після її схвалення Антимонопольним комітетом України.

ТОВ "Торговий дім "Амстор" виступає торговим оператором мережі  "Амстор", створеної в 2003 році, яка об'єднує 24 торгових центру в 12 містах п'яти областей України загальною площею понад 280 тис. кв. м, у тому числі 14 об'єктів у Донецьку та Донецькій області.

ЗАТ "Смарт-холдинг", створене в грудні 2006 року, займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі (як акціонер групи компаній "Метінвест" і Яковлевська ГЗК), у виробництві нерудних матеріалів (підприємства субхолдинг "Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (субхолдинг на базі Херсонського та Чорноморського суднобудівних заводів), у агропереробки (субхолдинг "Сагро" і група компаній "Верес"), здійснює проект будівництва глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки.

Президентом і основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новінський.