Росіянам дістанеться тільки фіксований зв'язок

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 18:53

Російське ВАТ "Вимпєлком" після його об'єднання із ЗАТ "Київстар GSM" має зберегти свій бізнес в Україні тільки в сегменті фіксованого зв'язку.

Про це на зустрічі з журналістами в Шеньчжені сказав президент "Київстару" Ігор Литовченко.

"Можу сказати своє бачення: один бренд - Beeline - буде розвивати фіксований зв'язок, а "Київстар" як займався, так і буде продовжувати займатися мобільним зв'язком. Так ми зможемо співіснувати, допомагаючи один одному, але перетинатися і конкурувати не будемо", - заявив він.

За словами Литовченко, саме такий варіант він має намір запропонувати на засіданні ради директорів 19 жовтня.

При цьому він допускає, що Антимонопольний комітет не дозволить здійснити злиття "Київстару" із ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС, "дочка" "Вимпєлкому", основною мобільний бізнес під брендом Beeline в Україні).

Литовченко вважає, що оптимальним майбутнім УРС була б не його продаж акціонерами, що зокрема є однією з пропозицій норвезької Telenor (володіє 56,5% "Київстару" і 33,6% "Вимпєлкому") варіантів, а передача його і ТОВ "Голден Телеком "(також дочірня структура "Вимпєлкому" в Україні) радіочастотного ресурсу" Київстару".

Він також припустив варіант зміни стратегії "Київстару" на розвиток власної мережі фіксованого зв'язку, зокрема, широкосмугового Інтернет-доступу в результаті угоди акціонерів.

"У будь-якому разі, треба чекати рішення акціонерів - вони скажуть хто, під яким брендом, і що буде робити", - додав він.

Раніше повідомлялося, що акціонери Telenor і російська "Альфа-груп" після багаторічного конфлікту домовилися про об'єднання своїх пакетів "Вимпєлкома" і "Київстара" у новій компанії VimpelCom Ltd.