Тимошенко хоче зробити з банку "Київ" структуру "Укрпошти"

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 14:45

Кабінет міністрів має намір найближчим часом на базі банку "Київ" створити поштовий банк.

Про це заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко під час Третього Всеукраїнського форуму працівників поштового зв`язку, повідомляє агентство "УНІАН".

"Банк "Київ" успішно працює. Він має всю систему, але не має серйозної розгалуженої мережі відділень. Саме тому я думаю, що ми на найближчому засіданні уряду розглянемо пропозицію, щоб на базі такого банку зробити український поштовий банк, який буде невід`ємною частиною функціонування "Укрпошти", тобто це має бути одним цілим", - сказала Тимошенко.

Прем`єр зазначила, що створення такого банку значно покращить ситуацію в роботі "Укрпошти", зокрема, з надання послуг і отримання плати за них.

Вона висловила задоволення тим, що учасники Третього Всеукраїнського форуму працівників поштового зв`язку підтримали ідею створення такого банку.

Як повідомлялося, 10 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про рекапіталізацію трьох недержавних комерційних банків - "Укргазбанку", "Родовід Банку" і банку "Київ".

У капіталі банку "Київ" державі тепер належить 99,93%, сума рекапіталізації становила 3,563 млрд. гривень.

18 вересня з банку "Київ" було виведено тимчасову адміністрацію, скасовано мораторій на зняття депозитів і відновлено повноваження загальних зборів наглядової ради і правління банку.