Державі повернуть 76% акцій ХК "Луганськтепловоз"?

Четвер, 8 жовтня 2009, 20:07

Господарський суд Луганської області зобов'язав ТОВ "Центр-Реєстратор" списати з рахунку управляючої компанії (УК) "Брянський машинобудівний завод" (РФ) 76% акцій "Луганськтепловозу".

Таке рішення суд прийняв, частково задовольнивши позов ФДМ до УК "Брянський машзавод" і ТОВ "Центр-Реєстратор" (третя особа - ХК "Луганськтепловоз"), повідомляє прес-служба ФДМ.

Позовні вимоги до реєстратора суд задовольнив повністю. Повний текст рішення госпсуду було підписано 29 вересня.

У повідомленні говориться, що, Фонд прийняв рішення звернутися з позовом до суду першої інстанції у зв'язку з тим, що раніше прийняті судові рішення про повернення 76% акцій "Луганськтепловозу" у держвласність так і не були виконані.

"У зв'язку з цим, а також через появу судових рішень, якими, наприклад, Фонду заборонено перевіряти виконання інвестзобов'язань, було вирішено звернутися до суду першої інстанції з відповідним позовом", - сказали в прес-службі.

Поки невідомо, чи має намір російська компанія подавати апеляцію на рішення Господарського суду Луганської області.

Конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія" Луганськтепловоз" Фонд держмайна оголосив 19 липня 2006 року.