Суд заборонив продаж держпакету "Аеросвіту"

Середа, 7 жовтня 2009, 20:44

Окружний адміністративний суд Києва своєю ухвалою призупинив продаж приналежних державі 22,3941% пакету акцій ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на поінформоване джерело на ринку.

За словами співрозмовника агентства, суд прийняв таке визначення як запобіжний захід за позовом інвестиційної компанії "Он-лайн капітал" до Фонду державного майна.

Разом з тим, прес-секретар ФДМ Ніна Яворська сказала агентству, що не може ні підтвердити, ні спростувати це повідомлення, тому що не володіє інформацією з цього питання.

Як повідомлялося, відібране Фондом держмайна ЗАТ "Консалтингова фірма "Острів" оцінило зазначений пакет "АероСвіту" до 17,003 млн. гривень, після чого акціонери отримали від ФДМ пропозицію про його викуп пропорційно їх частці у статутному капіталі компанії.

Після цього український бізнесмен - співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський заявив, що є акціонером "АероСвіту" і вважає зазначену ціну заниженою в 10-12 разів.

Одночасно ІК "Он-Лайн Капітал" повідомила про бажання придбати держпакет акцій "АероСвіту" за 35 млн. гривень, після чого третя в країні авіакомпанія "Дніпроавіа" заявила про готовність заплатити за нього 232 млн. гривень.

У свою чергу ФДМ пояснив, що про продаж стороннім інвесторам може ітися лише у випадку, якщо нинішні акціонери "АероСвіту" відмовляться від свого права на купівлю держпакета.

ЗАТ "АероСвіт-Українські авіалінії" створено в 1994 році. За даними компанії, 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна (22,3941%), ТОВ "ГенАвіа-Інвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій знаходяться у власності нідерландської компанії Gilward Investments BV.