Тимошенко знімає облогу з заводу Фірташа

Понеділок, 5 жовтня 2009, 17:33

Кабінет міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) знизити ціну на газ для виробника азотних добрив компанії "Рівнеазот" на 16,58%, або на 314,85 гривень за тисячу кубометрів - до 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу Міністерства промислової політики.

Зокрема, Кабмін рекомендує НКРЕ включити "Рівнеазот" у перелік підприємств-виробників азотних добрив, на які поширюється дія постанови комісії №948 від 14 серпня, яким цим підприємствам установлюється ціна на газ у розмірі 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку і витрат на реалізацію імпортного газу).

Крім того, уряд доручив Державній податкової адміністрації забезпечити підприємству відшкодування ПДВ, а Міністерству палива й енергетики й Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" доручено негайно забезпечити поставки газу на підприємство за новими цінами.

Як повідомлялося, 14 серпня НКРЕ знизила граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виготовляють азотні мінеральні добрива, на 16,58%, або на 314,85 гривень за тисячу кубометрів - до 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку й витрат на реалізацію імпортного газу).

У список підприємств, для яких знижено граничну ціну на газ, увійшли 5 виробників азотних добрив - завод "Азот", "Сіверськодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, "Дніпразот" і "Стирол".

У список не ввійшов ще один виробник цієї продукції (який наразі призупинив виробництво) - завод "Рівнеазот".

Граничну ціну на газ для хімпрому й ГМК на 2009 затверджено в січні НКРЕ на рівні 1 899,25 гривні за тисячу кубометрів (без обліку ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки й витрат на реалізацію газу).