Президент поклав відповідальність за посилення кризи на уряд

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 12:25

Президент Віктор Ющенко вважає, що бюджетна, економічна й податкова політика Кабінету міністрів посилює фінансово-економічну кризу в країні.

Про це він сказав на зустрічі із представниками громадських об'єднань підприємців, повідомляє агентство "Українські новини".

"Своїми помилками в політиці бюджетній, податковій, економічній, енергетичній, аграрній, тиском на бізнес, по суті, уряд виступив посилювачем економічної кризи в Україні, він став її генератором", - сказав Ющенко.

На його думку, незбалансований державний бюджет на 2009 рік також погіршує ситуацію.

"Мої щотижневі заяви про те, що уряд цим бюджетом привів країну до небаченої кризи, читаються як політичні, тому що Ющенко йде на вибори й Тимошенко йде на вибори. Справа не в цьому, Тимошенко - це вчорашній день, тому що вона формує політику не ринкову, не конкурентну, і не прозору", - підкреслив він.

Президент упевнений у тому, що нинішній уряд не здатен проводити економічну політику, а той уряд, який прийде після цього, зіштовхнеться зі значними проблемами.

Як повідомлялося, раніше Ющенко заявив про намір підписати закон про соціальні стандарти, прийнятий Верховною радою 20 жовтня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що цей закон призведе до повного руйнування фінансової системи України, інфляції й подальшого падіння курсу гривні, тому Кабмін попросив президента ветувати його.