Український фондовий ринок піймав негативний імпульс

Середа, 28 жовтня 2009, 13:37

Отримавши негативний імпульс на зниження ще на початку минулого тижня, український фондовий ринок продовжив опускатися, встановлюючи нові локальні мінімуми.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

У першій половині торгової сесії індекс "Української біржі" (УБ) протестував на міцність рівень в 1400 пунктів, показавши зниження близько 2,5%.

Серед лідерів зниження, як і в попередні дні, знаходяться акції металургійних компаній, а також банків. Серед малоліквідних паперів в аутсайдерах акції Луцького автомобільного заводу (ЛуАЗ), "Ясиновського коксохіму", Шахти "Червоноармійська-Західна", зі значенням 10 - 11% зниження, зазначають експерти.

"Індекс УБ поступово наближається до рівня в 1350 пунктів, який є досить потужною підтримкою - лінією висхідного тренда березень - липень 2009 року. Глибина корекції повною мірою залежить від результатів тестування даної підтримки", - вважає старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

За його словами, у випадку відскоку вгору, індекс має шанси оновити річні максимуми, у випадку пробиття вниз - можливе зниження до діапазону 900 - 1000 пунктів.

Аналітики компанії відзначають, що зниженню під час сьогоднішньої торговельної сесії сприяла динаміка міжнародних індексів, зокрема Російських та Європейських, які показують зниження в діапазоні 1 - 2%%.

Причиною цьому послужили негативні звітності з корпоративного сектора, а також побоювання учасників ринку перед публікацією даних ВВП США за третій квартал, вважають в iTrader.