Тимошенко хоче дешевий газ для цукрозаводів

Четвер, 22 жовтня 2009, 15:39

Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії регулювання електроенергетики встановити з 1 жовтня граничну ціну на природний газ, який використовується на виробництво цукру та підготовку насіння цукрових буряків, на рівні 1584,4 грн. за 1000 кубометрів, що приблизно на 20% нижче, ніж вона була раніше.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів №1108 від 30 вересня 2009 року, оприлюдненою у четвер на урядовому веб-сайті.

Згідно з документом, Міністерство палива та енергетики і НАК "Нафтогаз України" повинні з 1 жовтня ввести для цукровиків та виробників насіння буряка розрахунки за фактично спожитий газ, а не за передоплатою, і не застосовувати штрафні санкції за недотримання середньодобових обсягів споживання газу.

"Нафтогаз України" також зобов'язаний забезпечити безперебійне постачання газу на ці підприємства.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів планував ухвалити рішення про здешевлення вартості газу для цукрових заводів країни приблизно на 20% на засіданні 23 вересня.

За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у собівартості цукру на частку газу припадає 30%.

Граничні ціни на продаж природного газу в Україні встановлює НКРЕ, склад якої після вступу в силу закону про Кабінет міністрів повністю формує уряд.