Мінфін відмовив МВФ в урізуванні соцвиплат в Україні

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 17:00

Міністерство фінансів України поінформувало керівництво місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) про неможливість скорочення розміру соціальних видатків державного бюджету.

Така позиція була висловлена у четвер під час зустрічі керівництва Мінфіну з керівником місії МВФ Джейлою Пазарбашіоглу, пише газета "Дело" з посиланням на прес-службу міністерства.

"Було досягнуте порозуміння в тому, що у зв'язку з впливом на економіку України світової фінансово-економічної кризи, держава постає перед новими викликами і загрозами, для подолання негативних наслідків яких необхідна концентрація зусиль усіх органів державного управління. Представників МВФ було поінформовано, що соціальні витрати держави є захищеними статтями бюджету та їх скорочення проводитися не будуть", - йдеться у повідомленні.

На зустрічі було також обговорено питання фіскального сектора, зокрема з'ясовано погляди сторін щодо бюджетної політики, питань фінансування бюджетного дефіциту, стратегії управління державним боргом, адміністрування податкових платежів, пенсійної реформи та інші.

Місія буде продовжувати свою роботу на технічному рівні з метою формування єдиної позиції щодо прогнозу макроекономічних трендів в найближчій перспективі.

Як відомо, місія МВФ буде знаходиться в Києві з 12 до 24 жовтня. Експерти фонду повинні оцінити виконання показників критеріїв ефективності програми stand-by згідно з меморандумом про економічну і фінансову політику від 23 липня 2009 року, підписаним між Україною і МВФ.