Луценко послав більше людей до банку "Надра"

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 15:11

Міністерство внутрішніх справ невідкладно на прохання Генеральної прокуратури виділило додаткові сили із числа оперативних працівників до складу слідчо-оперативної групи, що розслідує кримінальну справу, пов'язану зі зловживанням службовим становищем посадовими особами банку "Надра".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу МВС.

За даними прес-служби, розслідування ведеться за фактами привласнення службовцями 2 комерційних структур коштів, отриманих ними як кредити в банку "Надра".

У серпні Генпрокуратура порушила справу за статтями 191 (привсланення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 205 (фіктивне підприємництво), 366 (службова підробка) Кримінального кодексу.

Відповідно до повідомлення, уже встановлено, що внаслідок протиправних дій службовців комерційних структур і інтересам банку, і його вкладникам були завдані збитки на суму 384 млн. гривень.

Зараз установлені й оголошені в розшук 4 особи, причетні до цих злочинів.

Водночас перевіряються й інші епізоди можливої протиправної діяльності службовців банку під час кредитування юридичних і фізичних осіб.

Як повідомлялося, у жовтні Генпрокуратура оголосила в розшук колишнього голову правління банку "Надра" Ігоря Гіленка за підозрою в привласненні й розтраті коштів.