"Київенерго" відправила "Нафтогазу" черговий "шматок" боргу

Четвер, 15 жовтня 2009, 18:22

14 жовтня АК "Київенерго" направила в ДК "Газ України" 130 мільйонів гривень, отриманих цього ж дня від Київської міської адміністрації в якості компенсації за різницю у тарифах.

Таким чином, "Київенерго" погасила частину боргу за газ шляхом оформлення і проведення відповідних протоколів згідно вимогам постанови Кабміну, повідомляє прес-служба компанії.

За словами фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна, з боку компанії документи для виконання цієї постанови були передані ще два місяці тому, але державні органи не мали можливості провести ці розрахунки.

"Компанія подавала документи на розрахунки 288 мільйонів гривень, але з міського бюджету прийшло лише 130 мільйонів гривень, які ми відразу й перерахували ДК "Газ України", - заявив Уткін.

У компанії нагадали, що борг "Київенерго" за газ станом на 15 жовтня 2009 року становить 640,5 мільйона гривень.

Водночас, борги споживачів перед "Київенерго" за тепло становлять 690 мільйонів гривень, борг КМДА по компенсації різниці між реальними витратами компанії на виробництво тепло і встановленими тарифами на 1 вересня - 1 мільярд 404,5 мільйонів гривень.

"Українська правда. Київ"