Васюник назвав три об'єкти, які непокоять УЄФА

Понеділок, 28 вересня 2009, 18:52

УЄФА відзначає суттєвий прогрес у підготовці об'єктів та інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, передає агентство "УНІАН".

"Експерти й керівництво УЄФА позитивно оцінюють прогрес, який Україна досягла за останні чотири місяці з часу прийняття рішення від 13 травня (про визначення міст-господарів Євро-2012)", - сказав Васюник.

Він додав, що такий висновок можна зробити на підставі "останніх інтенсивних контактів з експертами УЄФА", які, за словами віце-прем'єра, майже щотижня відвідують Україну з інспекціями.

Васюник зазначив, що більшість проектів чемпіонату сьогодні вийшли із зони високого ризику і їх своєчасна реалізація не викликає сумнівів в УЄФА.

По суті, за його словами, мова йде лише про 2-3 об'єкти, які сьогодні викликають занепокоєння експертів.

Віце-прем'єр повідомив, що це два пасажирські термінали в аеропортах Львова і Донецька, а також відставання на 2 місяці від графіку будівництва стадіону у Львові.

Разом з тим Васюник зазначив, що будівництво пасажирських терміналів уже розпочато і фінансується з державного бюджету.

Орієнтовний термін їх введення в експлуатацію становить 24-25 місяців, тому ні в центральної влади, ні у місцевої немає сумнівів у своєчасному завершенні будівництва, наголосив він.

Стосовно стадіону у Львові, то, за словами віце-прем'єра, двомісячна затримка не є критичною.

До того ж, наголосив він, на засіданні Координаційної ради з підготовки до Євро-2012 під головуванням Президента Віктора Ющенка було визначено шляхи подолання конфліктних питань, і вже найближчим часом будівництво стадіону повинно активізуватися.