Автопрому обіцяють пільги замість 13% надбавки

П'ятниця, 25 вересня 2009, 17:05

У держбюджеті на 2010 рік необхідно передбачити спеціальні позиції для підтримки вітчизняних автовиробників.

Про це заявила голова Комітету Верховної ради з промислової і регуляторної політики та підприємництва, народний депутат від БЮТ Наталія Королевська, перебуваючи на виробничих потужностях корпорації "Богдан" у Черкасах, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Королевська, зокрема, зазначила: "Після скасування додаткового мита на імпортні авто, ми повинні компенсувати українським автовиробникам у вигляді податкових пільг ті ж 13%. Я думаю, що це мають бути компенсації кредитних ставок, пільги стосовно податку на прибуток, який реінвестується у виробництво та інші механізми".

При цьому вона наголосила, що такий підхід має бути однаковим абсолютно для всіх виробників, без виділення цільових дотацій окремим підприємствам.

За словами народного депутата, внутрішній ринок повинен бути повністю забезпечений продукцією власного виробництва, щоб не залежати від імпорту і курсів валют.

"Я сподіваюся, до кінця поточного року буде підписано Меморандум між урядом і галузевими підприємствами. Агресивна політика на ринку за підтримки уряду дозволить автовиробникам повернути втрачені позиції. На мою думку, спільними зусиллями ми зробимо 2010 роком початку зростання, а не падіння", - сказала голова парламентського комітету.