Фонд держмайна отримав перший пакет акцій обленерго

Середа, 23 вересня 2009, 18:20

Національна акціонерна компанія "Енергетична компанія України" передала Фонду державного майна 46% акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Черкасссиобленерго" для їх подальшого продажу.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на віце-президента держхолдингу Олександра Щербатюка.

За його словами, "Енергокомпанія України" також передала до Кабінету міністрів і ФДМ свої пропозиції щодо черговості виставлення на продаж належних державі контрольних пакетів акцій обленерго.

"Вони полягають в тому, щоб в першу чергу виставити на продаж пакети акцій обленерго, в яких присутній конфлікт серед акціонерів і не проводяться збори", - сказав він.

Щербатюк уточнив, що НАК, зокрема, в першу чергу рекомендує виставити на продаж пакети акцій "Тернопільобленерго" і "Київенерго".

Як повідомлялося, відповідно до розпорядження Кабінету міністрів, ФДМ повинен отримати для подальшого продажу на конкурентних умовах контрольні пакети акцій у розмірі 60% +1 акція в 10 обленерго: "Вінницяобленерго", "Волиньобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", "Хмельницькобленерго", "Крименерго", "Миколаївобленерго", "Чернівціобленерго", "Донецькобленерго", "Харківобленерго", а також 60,25% акцій "Запоріжжяобленерго", 60,06% акцій в "Луганськобленерго", також 51% акцій "Тернопільобленерго" і 50% +1 акція "Київенерго".

Передбачається, що конкурси з їх реалізації будуть оголошені до 1 грудня 2009 року.

Раніше у середу виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко заявив, що ФДМ досі не отримав від НАК "Енергетична компанія України" контрольні пакети акцій 14 обласних енергопостачальних компаній для подальшого продажу.