Українські бонди демонструють суперралі

П'ятниця, 7 серпня 2009, 15:59

Погашення Україною єврооблігацій стало переломним моментом для українського сегмента.

Таку думку висловив старший фінансовий аналітик Astrum Investment Management Сергій Фурса, повідомляє прес-служба інвесткомпанії.

За його словами, саме переоцінка ризику непогашення України-09 призвела до того, що протягом усього 2009 року папери торгувалися зі значним дисконтом, а крива прибутковості набула інверсіойного вигляду.

"У підсумку, погашення України-09 стало переломним моментом для ринку. За останній тиждень спред індексу EMBI+ Україна звузилося на 254 пунктів (22%) до 851 пунктів", - зазначає Фурса.

За його словами, першочерговий ефект відчули суверенні і квазісуверенні папери, а також єврооблігації корпоративних позичальників, які відносяться до першого ешелону.

Також у компанії нагадують, що цього тижня поновилася торгівля єврооблігаціями Альфа-банку, перервана у зв'язку з реструктуризацією випуску.

Не відповідали загальним тенденціям тільки котирування "Нафтогазу", ціна яких знизилася на тлі нових закликів уряду до реструктуризації.

Після того, як перший переляк від реструктуризації, який вилився у зниження котирувань до 75% від номіналу пройшов, і вартість єврооблігацій компанії стабілізувалася на рівні 85-88% від номіналу, нова заява уряду опустила папери до 83-85% від номіналу.

Як повідомлялося, на початку серпня Україна погасила єврооблігації на суму 500 млн. доларів, випущені у 2004 році.