Moody's знизило рейтинг "Нафтогазу"

П'ятниця, 7 серпня 2009, 15:12

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило з "Caa1" до "Caa2" корпоративний рейтинг в іноземній валюті, а також рейтинги дефолту та боргу НАК "Нафтогаз України", а також поставило їх на перегляд для можливого подальшого зниження.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Moody's.

"Рейтингова дія відображає побоювання агентства, що недавні заяви представників уряду, що "Нафтогазу" слід швидко вступити в переговори з іноземними кредиторами щодо перегляду боргу перед погашенням єврооблігацій на 500 млн. доларів, яке припадає на 30 вересня, підтверджують необхідність класифікувати можливу позачергову підтримку уряду щодо запобігання дефолту нижче середньої категорії", - відзначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 5 липня виконуючий обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що у зв'язку з тим, що терміни отримання "Нафтогазом" фінансової допомоги з боку міжнародних фінансових інституцій залишаються невизначеними, реструктуризація боргів компанії по єврооблігаціях на суму 500 млн. доларів, погашення яких припадає на вересень, мусить бути прискорена.

Такі заяви українських чиновників викликали занепокоєння інвесторів, оскільки облігації "Нафтогазу" значною мірою знаходяться за межами України і розглядаються як запорука суверенних боргів.