"Мотор Січ" хоче більшої інтеграції з російськими підприємствами

Понеділок, 3 серпня 2009, 17:35

Найбільше українське двигунобудівне підприємство "Мотор Січ" має намір розвивати багатосторонню кооперацію з російськими підприємствами.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу компанії.

"Ми, як і раніше, цілком віддані цінностям об'єднання потенціалів запорізького моторобудівного куща і російських підприємств галузі. І всі теревені і публікації на цей рахунок не мають під собою ніяких підстав", - заявив голова ради директорів підприємства В'ячеслав Богуслаєв, слова якого наводяться в повідомленні.

За словами Богуслаєва, ВАТ "Мотор Січ" має намір і далі в різних формах нарощувати коопераційні зв'язки з російськими підприємствами.

Голова ВАТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв та генеральний конструктор КБ "Прогрес" Федір Муравченко направили на адресу керівника холдингу "Оборонпрому" Андрія Реус пропозицію про створення керуючої компанії для здійснення спільних проектів з Об'єднаною двигунобудівною корпорацією (ОДК).

"Ми пропонуємо нашим російським партнерам створити керуючу компанію, куди з російської сторони увійде ОДК, а з боку України - корпорація "Івченко", - повідомив Богуслаєв.

"Ця структура на першому етапі повинна буде вирішувати три основні завдання: виробляти загальну технічну політику між російськими та українськими підприємствами, а також забезпечувати вироблення спільної маркетингової і цінової політики всередині кооперації", - відзначив він.