Польща залишила "Броди-Плоцьк" у списку ключових проектів

Понеділок, 3 серпня 2009, 16:48

Польща залишила будівництво нафтопроводу "Броди-Плоцьк" у списку ключових енергетичних проектів, співфінансованих за кошти Європейського Союзу у рамках програми "Інфраструктура і навколишнє середовище" до 2013 року.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на Міністерство регіонального розвитку Польщі.

Проект, вартість якого оцінюється в 1,8 млрд. злотих (440 млн. євро за поточним курсом 4,1), може одержати дофінансування з коштів Євросоюзу в обсязі близько 120 млн. євро.

Добудова нафтопроводу з українського мміста Броди до польського Плоцька посідає друге місце серед 13 записаних в основному списку ключових енергетичних проектів за рівнем дофінансування після "енергомосту" між Польщею і Литвою, для якого зарезервовано 170 млн. євро (за поточним курсом).

Ще 4 енергетичні проекти записано в резервні.

Загальна вартість енергетичних проектів, записаних в програмі, становить 2,25 млрд. євро, близько 640 млн. євро з яких надасть Євросоюз.

Куратором проекту "Броди-Плоцьк", названого в описі "стратегічним", виступає Міністерство економіки Польщі, а реалізатором - польсько-українсько-азербайджансько-грузинсько-литовська компанія "Сарматія". Вона зможе скористатися коштами, зарезервованими для проекту, в 2012-2014 роках.

У Міністерстві регіонального розвитку Польщі повідомили, що наступна перевірка стану реалізації проектів, на підставі якої ухвалюються рішення про те, залишити чи виключити проект зі списку ключових, пройде через півроку.