Готівковий ринок не побачив дешевих доларів НБУ

П'ятниця, 28 серпня 2009, 16:14

Готівковий ринок практично не побачив дешевих доларів Національного банку, які у п'ятницю мали потрапити в обмінні пункти в результаті інтервенції регулятора.

Придбати готівкову валюту за курсом 8,16 грн./дол. у п'ятницю в регіонах практично неможливо, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, у Дніпропетровську курс продажу долара по 8,16 грн./дол. оголосили підрозділи Ощадбанку, ПриватБанку, банку "Форум", ВТБ Банку, але в касах банків не було валюти. 

В Запоріжжі Індустріалбанк та підрозділи Приватбанку продавали долари за пільговим курсом клієнтам, погашають кредити та оформляють депозит. Курс продажу долара в інших банках регіону знаходився в діапазоні 8,55-8,70 грн./дол.

У "обмінниках" АР Крим курс продажу доларів становив 8,56-8,58 грн./дол.

Долари за курсом 8,16 грн./дол. в столиці в п'ятницю, як і вдень раніше, можна було придбати в банку "Форум" і Актив-банку.

У відділеннях цих банків вишикувалися великі черги, і банк "Форум" ввів обмеження на купівлю доларів у розмірі не більше 200 доларів.

Як повідомили в прес-службі Ощадбанку, велика частина підрозділів банку в столиці продавала долари населенню по курсу 8,16 грн./дол., однак до теперішнього часу дешеві долари Нацбанку залишилися тільки в деяких відділеннях банку в Дніпровському районі столиці.

У підрозділах ПриватБанку в столиці доларів за курсом 8,16 грн./дол. не було в продажу, але банк пропонував оформити депозит з конверсією в долари за пільговим курсом.

В Укрексімбанку повідомили, що 27 серпня банк не купував у Нацбанку на міжбанківському ринку валюту, тому й не продає її сьогодні за пільговим курсом.

Курс продажу доларів в більшості київських банків в останній день робочого тижня становив 8,56-8,68 грн./дол.

Як повідомлялося з посиланням на в.о. голови НБУ Анатолія Шаповалова., обсяг продажу валюти Нацбанком комерційним банкам для подальшої її реалізації на готівковому валютному ринку 27 серпня збільшився до 170 млн. дол.

За словами представників НБУ, регулятор розраховує, швидше, на психологічний момент.