Російсько-канадський консорціум домовився про Opel

Четвер, 13 серпня 2009, 15:52

General Motors Co. і Magna International Inc. змогли подолати розбіжності щодо питань, які стосуються придбання Opel канадською компанією, яка виступає в альянсі зі Сбербанком Росії.

Magna досягла угоди про покупку Opel по всіх пунктах, заявив співголова правління компанії Зігфрід Вольф в інтерв'ю агентству Bloomberg.

За його словами, угода про придбання німецького автовиробника готова до підписання, і тепер її має схвалити раді директорів General Motors.

Як відомо, про покупку акцій Opel консорціум Ощадбанку і Magna почав домовлятися в кінці травня. Партнерам повинно дістатися, відповідно, 35% і 20%. Ще 10% Opel, згідно з новою трудовою угодою, перейдуть до співробітників німецького автовиробника 

На початку тижня Леонард Фішер голова компанії RHJ International SA, яка також претендує на Opel, заявив, що компанія готова поліпшити свою пропозицію, знизивши обсяг запитуваних держгарантій до 3,6 млрд. євро євро з колишніх 3,8 млрд. євро. Канадсько-російський альянс запитує держгарантії на 4,5 млрд. євро.

Раніше повідомлялося, що Берлін хотів би завершити процес продаж Opel до загальних виборів, які пройдуть в Німеччині 27 вересня, і чинить тиск на GM на користь Magna, яка обіцяє зберегти робочі місця на підприємствах Opel.