ДКЦПФР зареєструвала випуск акцій "Нафтогазу" на 18,6 мільярдів

Середа, 29 липня 2009, 15:45

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) зареєструвала додатковий випуск акцій ВАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" на загальну номінальну суму 18,6 млрд. гривень, а також випуск і проспект облігацій Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП) на 1,62 млрд. гривень.

Таке рішення прийнято на засіданні у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на голову комісії Сергія Петрашку.

Як повідомлялося, 8 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" на 18,6 млрд. гривень за рахунок реалізації облігацій внутрішньої державної позики.

Крім того, для вирішення проблем ХДАВП і держпідприємства "Київський авіаційний завод "Авіант" уряд схвалив випуск ними облігацій на загальну суму 2,478 млрд. гривень.

При цьому липневе розпорядження Кабінету міністрів містить чіткий розподіл обсягів випуску облігацій для кожного підприємства на погашення боргів перед банками та добудову літаків: для "Авіант" - відповідно 515 млн. гривень і 343 млн. гривень, ХДАПП - 1237 млн. гривень і 383 млн. гривень.