Китай надасть Україні безоплатну допомогу

Четвер, 2 липня 2009, 19:05

Уряд Китаю надасть уряду України безоплатну допомогу у розмірі 25 млн. юанів.

Про це повідомив заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю Ван Ган під час зустрічі з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

"Китайський уряд ухвалив рішення надати українському уряду безоплатну допомогу 25 млн. юанів. І ці кошти можуть бути використані для узгоджених між сторонами техніко-економічних проектів", - відзначив Ван Ган.

Заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю також підкреслив, що двостороння співпраця між Китаєм і Україною динамічно розвивається.

За його словами,  товарообіг між країнами торік склав 8,660 млрд. дол.

При цьому Ван Ган відзначив, що пріоритетними напрямками подальшої двосторонньої  співпраці можуть бути високі технології, військова техніка, космос, а також розвиток інфраструктури для підготовки проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012.

Водночас він  висловив сподівання на досягнення між сторонами домовленостей щодо спрощення процедур ведення бізнесу та режиму перетину кордонів.

У свою чергу, прем'єр-міністр Юля Тимошенко висловила вдячність китайському уряду за надану допомогу.

"Таке рішення може підтримати розробку наших спільних проектів, наших техніко-економічних обґрунтувань для цих проектів. Це важливо для України. І цей крок є добрим кроком Китаю по відношенню до зміцнення нашої співпраці", - зазначила вона.