В "Укрзалізниці" хочуть концерну

Середа, 24 червня 2009, 18:45

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") звертається до уряду з проханням реформувати її в концерн.

Про це на прес-конференції заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк, пише газета "Дело".

За його словами, до концерну необхідно включити не тільки ті суб'єкти господарювання, які на сьогодні перебувають у складі "Укрзалізниці", але й ті, які беруть участь в єдиному технологічному комплексі "Укрзалізниці".

Кажучи в цілому про перспективи реформування "Укрзалізниці", Костюк зазначив, що крім технічної та технологічної доцільності не повинно бути інших мотивів для її реформування.

Костюк додав, що на сьогодні недоцільно проводити акціонування "Укрзалізниці" через економічну кризу та можливу загрозу рейдерства щодо неї.

У той же час він визнає, що акціонування поліпшило б співробітництво "Укрзалізниці" з потенційними інвесторами.

"Треба знайти таку форму (реформування), щоб ми не втратили фінансову незалежність та інвестиційну привабливість", - заявив Костюк.

Як повідомлялося, раніше перший заступник гендиректора "Укрзалізниці" Корнієнко висловився проти її реформування.

"Нам не дали конкретних відповідей, для чого ця реформа необхідна, і залізничники своєї згоди на неї не давали. Корпоратизація необхідна, але ми не витримаємо два етапи: спочатку держпідприємство, а потім корпорація", - підкреслив він на брифінгу 18 червня.