Укрпромбанк зменшить статутний капітал на 99,95%

Вівторок, 16 червня 2009, 10:24

Тимчасовий адміністратор ТОВ "Український промисловий банк" (Укрпромбанк, Київ) вирішив зменшити статутний капітал кредитно-фінансової установи на 99,95%, або на 1,559 млрд. гривень, - до 0,836 млн. гривень.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті фінансової установи.

Згідно з повідомленням, рішення про зменшення статутного капіталу закріплено наказом тимчасового адміністратора від 11 червня: у відповідності до вимог Національного банку України (НБУ).

Капітал зменшується через зниження вартості чистих активів банку шляхом пропорційного зменшення номінальної вартості внесків всіх учасників банку.

Як повідомлялося, Укрпромбанк не потрапив під державну програму рекапіталізації банків. Але, за словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, банк можуть рекапіталізувати за умови його домовленості з кредиторами про реструктуризацію кредитів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про участь у рекапіталізації перших трьох проблемних системних банків: Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ" на загальну суму 9,57 млрд. грн.

Укрпромбанк зареєстрований 1989 року. Його мережа складається з 26 філій та 272 відділень. Банк входить до першої групи банків за рейтингом НБУ.