"ДТЕК" майже на чверть скоротить інвестпрограму

Понеділок, 15 червня 2009, 14:20

Інвестиційна програма енергетичного холдингу "ДТЕК" (Донецьк) у 2009 році скоротиться на 23,5% - до 1,3 млрд. гривень.

Про це заявив генеральний директор холдингу Максим Тимченко в інтерв'ю газеті "Дело".

"Минулого року її (інвестпрограми) бюджет був 1,7 млрд. гривень, цього - 1,3 млрд. гривень. Всі наші стратегічні проекти продовжують фінансуватися", - сказав він.

За його словами, понад 50% інвестицій у 2009 році будуть направлені на розвиток вугледобувного напрямку, близько 30% - на розвиток створення холдингу.

Тимченко також повідомив, що на початок 2009 року кредитний портфель "ДТЕК" становив 490 млн. доларів при 35 млн. доларів на вільних кредитних лініях.

"Думаю, до кінця року ми його наростими. З урахуванням виплат за кредитами - близько 40 млн. доларів до кінця року - і реструктуризації боргів ми плануємо залучити від 100 до 130 млн. доларів", - відзначив він.

Гендиректор "ДТЕК" додав, що переговори про додаткове залучення кредитних коштів ведуться, в першу чергу, з російськими та українськими банками, "які розуміють політичну та економічну ситуацію в Україні і готові взяти на себе пов'язані з цим ризики".

При цьому він підкреслив, що холдинг чітко виконує свої зобов'язання з погашення раніше залучених кредитів.

"На 31 грудня 2008 року співвідношення чистого боргу до показника EBITDA в нашій компанії склало 0,91, що дозволяє нам успішно керувати ліквідністю і збільшувати розмір кредитного портфеля", - підсумував Тимченко.

"ДТЕК" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк).

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

На початку червня "ДТЕК" завершив процес ребрендингу, відмовившись від географічної прив'язки в назві компанії.