В Ізраїлі злякалися українського борошна

П'ятниця, 12 червня 2009, 18:35

Показникии імпорту українського борошна до Ізраїлю серйозно стурбували місцева Спілка промисловців.

Українська продукція за останні місяці помітно посунула конкурентів на ринку, пише Deutsche Welle.

Незважаючи на загальне падіння українського експорту у зв'язку з кризою, продажі борошна до Ізраїлю за останні 5 місяців демонструють рекордне зростання, зумовлене вигідним співвідношенням ціни і якості.

За приблизними підрахунками, за цей період з України було імпортовано близько 50 тисяч тонн борошна, ціни на яке нижчі за ізраїльські.

Така активність українських експортерів не на жарт насторожила представників ізраїльської харчової промисловості, які можуть не витримати конкуренції з українськими постачальниками.

У зв'язку з цим Спілка промисловців Ізраїлю готує скаргу до Міністерства промисловості з вимогою вжити заходів проти подальшої експансії українських виробів на ринку.

"Це дуже серйозна і важка справа. Тут чітко проглядається наявність демпінгу, а це вже пряма загроза нашим виробникам" - сказав заступник голови Спілки Меір Бар-Ель.

За даними видання, юристи Спілки на сьогодні залагоджують останні формальності перед подачею офіційної скарги.

Як прогнозує Меір Бар-Ель, уряд вже найближчим часом нейтралізує демпінговий імпорт українського борошна, який, на думку позивачів, суперечить як міжнародним угодам, так і національному законодавству.