"Західенерго" підписала контракт на експорт електроенергії до Угорщини

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:42

Енергогенеруюча компанія ВАТ "Західенерго" і System Consulting ZRt. 10 червня підписала прямий контракт на організацію експортних поставок електроенергії до Угорщини.

Про це агентству "УНІАН" повідомило джерело в Міністерстві палива і енергетики.

За словами співбесідника агентства, контракт передбачає поставки на адресу System Consulting ZRt. електроенергії рівним графіком потужністю до 250 МВт/г щомісячно. Контракт підписаний до кінця поточного року. Вартість української електроенергії, що експортується, складе 40 євро за МВт/г.

Ця угода є одним з кроків до демонополізації експорту електроенергії відповідно до Закону "Про внесення змін до Закону "Про електроенергетику", прийнятого 19 березня цього року 416 голосами парламентаріїв.

Згідно із змінами, які набули чинності, для здійснення експорту електроенергії постачальники повинні купувати необхідний її об`єм на оптовому ринку. При цьому доступ до трансграничних потужностей України надаватиметься на умовах аукціону.

Як повідомлялося, подібний договір у грудні минулого року угорський трейдер System Consulting ZRt уклав з ТОВ "DTEK Східенерго". "Східенерго" планувало щомісячно поставляти потужність 350 МВт.