Уряд полегшив закупівлю сільгосптехніки

П'ятниця, 29 травня 2009, 16:52

Кабінет міністрів дозволив Національної акціонерної компанії (НАК) "Украгролізинг" закуповувати вітчизняну сільськогосподарську техніку для надання в лізинг аграріям за процедурою закупівлі в одного учасника без узгодження з Міністерством економіки.

Це закріплено постановою уряду №500 від 20 травня, яка оприлюднена на урядовому порталі.

Згідно з документом, "Украгролізинг" протягом трьох робочих днів після укладення договору про закупівлю товару повинен надати копії укладених договорів Мінекономіки та Головному контрольно-ревізійному управлінню.

Як повідомлялося, у березні 2009 року уряд України затвердив графіки закупівель сільгосптехніки, згідно з якими у 2009 році заплановано профінансувати за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів закупівлю 1600 тракторів на суму 399,5 млн. гривень, 200 зернозбиральних комбайнів "Славутич" на суму 146 млн. гривень, а також 1 тис. сівалок на 35 млн. гривень, 2 тис. знарядь для обробки грунту, а також 150 одиниць обладнання для тваринництва та птахівництва на 52,8 млн. гривень.

Крім того, уряд України своєю постановою також встановило, що за державні кошти, які виділяються аграріям для закупівлі сільгосптехніки повинна придбати тільки вітчизняна техніка.