НБУ вчить банки, як виставляти курси

Четвер, 28 травня 2009, 11:36

Національний банк (НБУ) знову рекомендує банкам встановлювати курси на міжбанківському валютному ринку з урахуванням середньозважених курсових значень за попередній день.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на лист НБУ.

"НБУ щоденно повідомляє банкам інформацію про середньозважений курсі гривні відносно долара, який склався за результатами торгів на міжбанківському валютному ринку України. Цей показник доцільно використовувати в якості орієнтира при здійсненні операцій на міжбанку на наступний робочий день", - говориться в листі.

Центральний банк відзначає, що при виставленні курсів на валютному міжбанку банкам також доцільно враховувати і курси інтервенцій НБУ.

"З метою збереження об'єктивних тенденцій на міжбанківському валютному ринку рекомендуємо керівникам банків при встановленні ціни купівлі-продажу іноземної валюти за гривні брати до уваги вищезгадані курсові орієнтири", - наголошується в листі.

Як повідомлялося, в останні дні на міжбанку спостерігається ослаблення гривні: курс 27 травня знизився до 7,67 грн./дол. з 7,63 грн./дол. за підсумками торгів 25 травня.