Фонди, що інвестують країни СНД, фіксують приплив капіталу

П'ятниця, 22 травня 2009, 13:14

Приплив капіталу до фондів, що інвестують в активи РФ і країн СНД, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), з 14 до 20 травня 2009 року склав 18,9 млн. дол. проти 79 млн. дол. тижнем раніше.

Про це повідомляється в огляді фінансової корпорації "Уралсиб", повідомляє агентство "Интерфакс".

Таким чином, приплив капіталу в фонди, що інвестують в активи РФ і країн СНД, з 1 січня до 20 травня 2009 року досяг 357 млн. дол.

За даними EPRF, за тиждень з 14 до 20 травня чистий приплив коштів на ринки, що розвиваються, склав 2,5 млрд. дол. проти 3,6 млрд. дол. тижнем раніше.

Таким чином, приплив скоротився майже на третину, хоча і залишився на досить високому рівні.

На думку аналітика ФК Андрія Богдановича, наступний тиждень обіцяє бути дуже цікавим, враховуючи, що російський ринок досяг нового локального максимуму.

Уповільнення припливу капіталу відображає стурбованість інвесторів з приводу перспектив ринку, однак якщо індекси подолають нинішні максимуми, можлива чергова хвиля зростання, вважає експерт.

Між тим аналітик Альфа-банку Ангеліка Генкель чекає продовження зниження цін на російських фондових біржах. При цьому вона зазначає, що поки підтримку ринку надають зростаючі світові ціни на нафту.