Експерти погіршили очікування економічного спаду в Україні

Четвер, 21 травня 2009, 11:06

Учасники консенсус-прогнозу, який проводився проводиться Українським діловим журналом "Експерт" за організаційної підтримки інвестиційної компанії Astrum Investment Management, погіршили свої очікування економічного спаду в Україні в 2009 році.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Експерта".

Якщо за підсумками березня падіння реального ВВП прогнозувалося на рівні 9%, а за підсумками квітневого прогнозу - 10,2%, то в травні медіана прогнозу склала 11,3%.

За інформацією видання, щодо більшості показників зафіксовано погіршення прогнозних значень.

Зокрема, з 11,9% до 13,4% знизився прогноз падіння реального споживання, з 20% до 21% - очікування падіння реальних інвестицій.

Учасники консенсус-прогнозу очікують зниження промислового виробництва за підсумками року на 17,5% (у квітні - на 16,8%).

З 4,4% до 4,6% ВВП збільшився очікуваний дефіцит бюджету.

Сальдо рахунку поточних операцій платіжного бюджету стало негативним і склало -0,3% ВВП.

Трохи поліпшилися очікування врожаю, а також безробіття.

Більш ніж на 50 копійок покращено прогноз середньорічного обмінного курсу: аналітики тепер очікують, що він складе 8,40 гривень за долар.

Свої дані для травневого консенсус-прогнозу представили такі організації: Astrum Investment Management, Dragon Capital, Міжнародний фонд Блейзера, БТА Банк, Concorde Capital, Ерсте Банк, Український діловий журнал "Експерт", Альфа-Банк (Україна), Інститут економічних досліджень та політичних консультацій , ING Bank Ukraine, OTP Bank, Phoenix Capital, ІК "Сократ", УкрСиббанк, Foyil Securities, Міжнародний центр перспективних досліджень.