Китай лідирує за кількістю IPO на ринку

Четвер, 14 травня 2009, 18:10

Компанія "Ернст енд Янг" презентувала звіт про активність на глобальному ринку IPO за 2008-2009 роки, що містить докладний аналіз основних подій на світових ринках IPO протягом 2008 і в першому кварталі 2009 років.

Різкий спад економіки призвів до скорочення активності на глобальному ринку 2008 року більше ніж удвічі, порівняно з 2007 роком.

У зв'язку з глобальною переоцінкою активів жоден ринок IPO не залишився ізольованим від фінансової кризи.

"Ернст енд Янг" також повідомляє, що незважаючи на економічні труднощі, США віручілі більше за всіх коштів.

На частку США припадає 27% капіталу, вирученого на глобальних ринках IPO 2008 року. Після стабілізації ринків першими, вважають в "Ернст енд Янг", ймовірно, розмістять свої акції компанії із відомими брендами та такі, що демонструють високі темпи зростання і пов'язані з технологіями очищення чи біотехнологіями.

Незважаючи на стрімке падіння фондового ринку, Китай здійснив більшу частину ІРO, йдеться в звіті.

2008 року Китай лідірував за кількістю IPO на ринку, провівши приватизацію 22 державних підприємств. Після відродженя ринку першими можуть почати розміщення акцій середні компанії з надійними грошовими потоками сектору з виробництва продуктів харчування і напоїв, сектору комунальних послуг і телекомунікацій.

На лондонській біржі лідірувалі ринки, що розвиваються. Сім з десяти найбільших IPO були проведені компаніями з ринків, що розвиваються, зокрема з країн, що займають видобутку нафти і виробництвом споживчих товарів, наголошується в повідомленні.