Swedbank об'єднає підконтрольні українські банки

Середа, 13 травня 2009, 15:24

Підконтрольні шведському Swedbank українські Сведбанк і "Сведбанк Інвест" (обидва - Київ) мають намір об'єднатися в одну юридичну особу.

Питання про приєднання до Сведбанку акціонери "Сведбанк Інвест" розглянуть на загальних зборах 15 червня 2009 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Акціонери також мають намір розглянути питання про припинення діяльності банківської холдингової групи "Сведбанк Фінанс".

Також на загальних зборах 15 червня акціонери Сведбанку розглянуть питання про приєднання "Сведбанк Інвест".

Відповідно до повідомлення, Сведбанк перетворюється на публічне акціонерне товариство, а "Сведбанк Інвест" - в приватне акціонерне товариство.

Раніше повідомлялося, що Swedbank у зв'язку зі значною економічною кризою в Україні відмовився від раніше озвучених досить агресивних планів розвитку в країні.

Swedbank, зокрема, заявив про намір посилити ризик-менеджмент і досягти економії на масштабах шляхом підготовки до об'єднання двох підконтрольних йому українських банків.

Крім того, шведський банк планує скорочувати витрати в Україні, сповільнить відкриття нових представництв, продовжить їх реструктуризацію та модернізацію.

ВАТ "Сведбанк" (раніше - ТАС-Комерцбанк) працює на ринку України з 1991 року. На 1 січня 2009 року його найбільшим акціонером був Swedbank (Швеція, 99,9991%).

ЗАТ "Сведбанк Інвест" (раніше - ТАС-Інвестбанк) засновано в 1996 році. Його єдиним акціонером на 1 січня 2009 року був Сведбанк (100%).