"Нафтогаз" заперечує свою "непрозорість"

Середа, 13 травня 2009, 08:44

НАК "Нафтогаз України" вважає, що інформація прес-служби Рахункової палати України про непрозорість діяльності НАК є такою, що маніпулює бухгалтерськими даними та завдає шкоди інтересам компанії.

Про це йдеться в повідомленніі прес-служби компанії.

Положення, викладені у повідомленні прес-служби Рахункової палати спотворюють реальну ситуацію щодо господарської діяльності НАК "Нафтогаз України".

Компанія наголошує, що з 2004 року щорічно проходить бухгалтерський аудит за міжнародними стандартами, що проводиться компанією Ernst&Young. Дані звіти розміщено на сайті НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз" звертає увагу на те, що згідно із положеннями ст. 14 Закону України "Про рахункову палату" посадові особи апарату Рахункової палати та особи, які залучаються нею до роботи в процесі здійснення своїх функцій і повноважень несуть відповідальність за порушення законодавства про розголошення таємниці, яка охороняється законом.

В повідомленні вказується, що НАК постійно перевіряється представниками урядових та парламентських контролюючих органів та на сьогодні є однією з найпрозоріших та найвідкритіших державних компаній.

Компанія повністю виконує всі, іноді суперечливі, вимоги законодавства та судові рішення прийняті в безапеляційних інстанціях. Тому звинувачення НАК "Нафтогаз України" з боку Рахункової палати є безпідставними та тенденційними.

Як повідомлялося, за інформацією Рахункової палати, фіінансово-господарська діяльність НАК "Нафтогаз України" має закритий, непрозорий характер.