Шлапак не вірить у перевиконання Пенсійного фонду

Вівторок, 12 травня 2009, 16:25

Секретаріат президента не вірить у перевиконання бюджету Пенсійного фонду.

Про це заявив заступник голови Секретаріату Олександр Шлапак.

За його словами за останні 4 місяці Пенсійний фонд 4 рази змінював план виконання свого бюджету.

"Це пов'язано з тим, що у Пенсійного фонду відсутній унормований порядок планування показників бюджету, що призводить до його ручного управління", - сказав він.

Так, за словами Шлапака, у січні 2009 року плановий показник складав 6,7 млрд. гривень, а у лютому його зменшили до 5,5 млрд. гривень, що дало можливість уряду прозвітувати перевиконання у розмірі 121,6%.

Останні ж зміни у плані бюджету пенсійного фонду суттєво зменшують доходну частину фонду у квітні-серпні поточного року більш ніж на 1 млрд. гривень на місяць, тоді як у жовтні-грудні дохідна частина збільшена більш ніж на 1,5 млрд. гривень на місяць.

"Таким чином змінюючи планові показники пенсійний фонд може постійно рапортувати про перевиконання бюджету", - підсумував Шлапак.

За його словами, згідно з останніми прогнозами Пенсійного фонду, його очікуване річне значення має скласти 304,8 млрд. гривень.

Проте, за підрахунками секретаріату президента, зважаючи на зменшення кількості робочих місць та вплив інших кризових факторів, ця цифра не перевищить 276 млрд. гривень.