Підняття енерготарифів для хіміків та металургів можуть відкласти ще

Четвер, 9 квітня 2009, 13:32

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України розгляне питання про продовження мораторію на підвищення роздрібних тарифів на електроенергію для підприємств гірничо-металургійної галузі та хімічної промисловості на другий квартал 2009 року.

Про це у четвер заявив член НКРЕ Костянтин Теличко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я чув про це, але документів з рекомендаціями ще не бачив. Як тільки буде опублікований документ з відповідними рекомендаціями, комісія розгляне це питання", - сказав він.

Теличко відзначив, що в разі продовження комісією мораторію на другий квартал 2009 року, роздрібні тарифи на електроенергію для ГМК і хімпрому залишаться на рівні, зафіксовану на рівні минулого року, тобто, на цих споживачів не буде поширюватися рішення, прийняте в кінці минулого року.

"Минулого разу постанова про продовження мораторію на перший квартал також була прийнята 15 січня. Зараз аналогічна ситуація. Ми можемо це зробити", - додав член комісії.

Як відомо, 14 жовтня 2008 року уряд відповідною постановою ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував НКРЕ зупинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була затверджена на період до кінця 2008 року, однак наприкінці грудня її дія була подовжена ще на три місяці.