Зону вільної торгівлі з ЄС обіцяють до кінця року

Четвер, 9 квітня 2009, 11:58

Голова комітету Верховної ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк сподівається, що переговори України і Європейського Союзу про створення зони вільної торгівлі завершаться в 2009 році.

Про це він заявив у четвер під час міжнародної конференції "Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС як інструмент євроінтеграції і внутрішніх реформ", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будемо сподіватися, що в цьому році ці переговори завершаться", - сказав він.

За словами Тарасюка, від динаміки цих переговорів будуть залежати терміни укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про асоціацію.

При цьому він зазначив, що створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС є стратегічною метою Києва.

"І ми сподіваємося, що її реалізація сприятиме поступовій інтеграції України у внутрішній ринок Європейського Союзу", - додав він.

У свою чергу в.о. голови відділу економіки та торгівлі представництва Європейської Комісії в Україні Джованні Капелліно підкреслив, що для Києва є важливим створити належну платформу для обговорення питань створення зони вільної торгівлі з ЄС.

За його словами, 6-й раунд переговорів з цього питання, який нещодавно завершився у Брюсселі, продемонстрував значний прогрес.

"Головна вимога для зони вільної торгівлі - щоб не було корупції, щоб було прозоре управління. Цю роботу повинні проводити органи української влади", - підкреслив він.