"Райффайзен Банк" збільшує оберти капіталізації

Вівторок, 28 квітня 2009, 16:17

Акціонери ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" на своїх загальних зборах затвердили програму капіталізації банку/

Про це йдеться в прес-релізі банку. 

Згідно з цією програмою додаткові кошти до капіталу банку буде залучено від кінцевої материнської компанії "Райффайзен Центральбанк Остеррайх АГ", а також за рахунок нерозподіленого прибутку ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" за 2008 рік.

Окрім того, у програмі капіталізації враховано збільшення капіталу банку на загальну суму 850 млн. грн. за рахунок кредитів Міжнародної фінансової корпорації (МФК) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

"Наші акціонери підтвердили свою готовність виконувати рекомендації Національного банку України, у тому числі щодо потреби нашого фінансового інституту в додатковому капіталі за результатами проведеного раніше стрес-тесту", - зазначив голова правління банку Володимир Лавренчук.

"Ми й надалі будемо залишатися надійною фінансовою установою, що повністю відповідає усім вимогам стосовно капіталізації та ліквідності", - додав він.

Окрім того, на загальних зборах було затверджено розподіл прибутку банку за 2008 рік.

"Райффайзен Центральбанк Остеррайх АГ" володіє 96,18% акцій "Райффайзен Банку Аваль" через дочірню структуру "Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ".