Євро падає на тлі спалаху свинячого грипу

Вівторок, 28 квітня 2009, 09:37

Курс євро до долара продовжує знижуватися у вівторок після того, як Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила, що спалах свинячого грипу більше неможливо стримувати і він може набути характеру пандемії.

Попит на долар і єну як безпечні валюти "тихої гавані" росте також після того, як газета The Wall Street Journal повідомила про те, що регулятори вимагають збільшення капіталу Bank of America і Citi за підсумками стрес-тестів, повідомляє агентство Bloomberg.

Євро на 9:00 у вівторок коштував 1,2991 долара проти 1,3036 долара на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Курс єни до єдиної європейської валюти виріс до цього часу до максимуму за 6 тижнів - 124,73 єни проти 126,14 на кінець сесії в понеділок.

Долар подешевшав до японської нацвалюти до 96,02 єни на 9:00 у вівторок проти 96,77 днем раніше.

"Спалах свинячого грипу почалася в невдалий час і ніби холодним душем облила інвесторів, які тільки-тільки почали знову купувати ризиковані активи і валюти", - зазначив керуючий директор і валютний аналітик Nomura Securities Co. Таісуке Танака.

Зниженню курсу євро сприяють також очікування, що представники Європейського центрального банку дадуть на цьому тижні сигнали про можливе зниження базової процентної ставки.