Україна вже отримала більше 3 мільярдів від Японії

Понеділок, 27 квітня 2009, 13:48

Україна отримала понад 3 млрд. грн. за продані квоти в рамках Кіотського проотоколу.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко журналістам в Кагарлику Київської області в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми скоротили викиди вуглекислого газу в атмосферу і за це отримали понад 3 млрд. грошей. Це Кіотський протокол, це міжнародна програма ... Це просто за те, що країна скоротила викиди вуглекислого газу ... Ми пройшли всі ці процедури і це значить , що більше 3 млрд. грн. піде на реконструкцію і модернізацію українських котелень ", - сказала прем'єр.

При цьому Тимошенко не уточнила, яким країнам Україна продала квоти.

Говорячи про проведення модернізації та реконструкції котелень в Україні, прем'єр-міністр зазначила, що в країні налічується понад 70 тис. котелень, які не придатні до експлуатації.

Тимошенко нагадала, що на початку поточного року Кабінетом міністрів була розроблена програма з модернізації та реконструкції даних структур.

Як повідомлялося, наприкінці березня після поїздки в Японію прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Україна отримає 4,5 млрд. грн. (560 млн. дол.) Від продажу квот на викид в атмосферу парникових газів.

"Контракти підписані, перші суми надійдуть у квітні", - сказала вона.