Кабмін відмовився від "Укртелекому", "Турбоатому" і ОПЗ

Четвер, 2 квітня 2009, 17:59

Кабінет міністрів скасував свої рішення про передачу собі управління державними корпоративними правами "Укртелекому" та Міністерству промислової політики - управління державними корпоративними правами заводу "Турбоатом" (Харків) та Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це журналістам повідомив виконуючий обов'язки голови ФДМ Дмитро Парфененко, повідомляє "Обком" з посиланням на "Українські новини".

За його даними, Кабмін на засіданні в четвер скасував свої розпорядження № 717 від 16 травня 2008 року та № 1335 від 17 жовтня 2008 року.

За словами Парфененко рішення носить технічний характер, оскільки Фонд ще не передав керування даними корпоративними правами.

16 травня 2008 року Кабмін розпорядженням 717 вирішив передати собі від ФДМ повноваження по управлінню держчастками ОПЗ, "Турбоатома" (Харків) і "Укртелекому", Київського заводу реле та автоматики, Київського мотоциклетного заводу, заводу "Маяк", Феодосійської суднобудівної компанії "Море", НПК "Київський завод автоматики ім. Петровського", НДІ електромеханічних приладів, підприємства "Мерідіан" ім. Корольова і Державної акціонерної компанії "Україна туристична".

Потім Президент Віктор Ющенко оскаржив це розпорядження в Конституційному Суді (КС), тим самим призупинивши його дію, але суд у вересні 2008 року відмовився відкрити провадження за цим поданням.

17 жовтня 2008 року Кабмін свої розпорядженням № 1335 передав управління корпоративними правами вищевказаних підприємств крім "Укртелекому" Мінпромполітики, але Ющенко оскаржив і це розпорядження.

12 березня КС почав розгляду цього подання президента.