Україна бореться з офшорами на міжнародному рівні

Вівторок, 14 квітня 2009, 12:10

На сьогоднішній день Держфінмоніторингом України підписаний 41 Меморандум про взаєморозуміння з іноземними підрозділами фінансової розвідки (ПФР) щодо обміну інформацією у сфері протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення Управління зі зв'язків зі ЗМІ Секретаріату Кабінету міністрів.

Зокрема, відповідно до підписаного в 2004 році Меморандуму про співробітництво, передбачено обмін інформацією конфіденційного характеру щодо реальних власників і стану рахунків кіпрських компаній.

Голова Держфінмоніторингу України Ігор Черкаський наголосив, що розуміючи загрози та виклики, що включають в себе офшорні зони, Держфінмоніторингом України прийнято рішення щодо активізації співпраці з ПФР офшорних територій з метою протидії використання фінансових систем офшорних територій для відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, і фінансування тероризму.

Таким чином, у Держфінмоніторингу відзначають, що налагодження співпраці з іноземними підрозділами фінансової розвідки допоможе в боротьбі з відпливом українського капіталу за кордон через офшорні зони.