ФДМ продасть 25,01% "Одесаобленерго" у травні

Середа, 1 квітня 2009, 14:05

Останній державний пакет акцій енергопостачальної компанії ВАТ "Одесаобленерго" в розмірі 25,1% виставлено на торги Української фондової біржі 19 травня.

Про це ідется в офіційному повідомленні Фонду державного майна (ФДМ) у газеті "Відомості приватизації" у середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Всього до продажу буде запропоновано 52 млн. 137,211 тис. акцій, які напередодні котирувалися на ПФТС за курсом: купівля - 0,5 грн., продаж - 2,5 грн.

Фонд держмайна покладає на продаж "Одесаобленерго" найбільші надії з усіх шести оголошених продажів блокуючих пакетів обленерго, оскільки розраховує на конкуренцію між двома найбільшими акціонерами компанії, які поки не мають повного контролю над компанією.

Зокрема, збори акціонерів "Одесаобленерго" зриваються вже кілька років, при цьому держава дистанціюється від конфліктуючих сторін.

За даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку України, до кінця 2006 року 35% акцій "Одесаобленерго" належали Overcon Enterprises, 20,36% акцій - VS Energy International NV, ще 10,42% акцій компанії належало Foster Group Management Inc. (Багамські острови).

Як повідомлялося, ФДМ має намір виставити на фондові торги державні пакети 6 обленерго у квітні-травні поточного року.