Рада має намір ввести держмито за реєстрацію деривативів

Четвер, 5 березня 2009, 20:17
Верховна Рада має намір ввести сплату держмита за реєстрацію деривативів.

За прийняття в першому читанні законопроекту проголосувало 232 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Ініціатором цього законопроекту виступив Кабінет Міністрів.

Зокрема, рада має намір доповнити статтю 2 урядового декрету "Про державний збір" нормою про те, що держмито стягується не тільки за операції з емісії цінних паперів (крім облігацій державних і місцевих позик), з видачі приватизаційних паперів, але і за реєстрацію деривативів.

Планується встановити, що за реєстрацію деривативів буде стягуватися держмито розміром 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Парламент також має намір доповнити декрет "Про державний збір" нормою про те, що за операції з емісії цінних паперів (крім облігацій державних і місцевих позик) стягується держмито розміром 0,1% номінальної вартості випуску, але не більше від п'ятикратного розміру мінімальної зарплати на 1 січня поточного року.

Дериватив (похідний фінансовий інструмент) являє собою угоду між двома сторонами, відповідно до якої вони приймають на себе зобов'язання передати певний актив або суму грошей у встановлену дату в майбутньому або до її настання за погодженою ціною.